Tatovering og brandemærkning i BDSM: Mærket for livet tak?

Kvinde og mand kysser, mens manden er permanent mærket med en tatovering

Kvinde og mand kysser, mens manden er permanent mærket med en tatovering

Står du overfor at skulle skabe et mærke, eller tage stilling til at blive mærket for livet af et brændemærke, en tatovering eller en scarification? Og er du i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige? Et mærke der sidder der resten af dit liv, kan ikke bare viskes ud med et viskelæder, men er mærket du må bære resten af dit liv.

 

Du kan symbolisere en BDSM relation med din partner på mange måder. Halsbåndet er den klassiske, non-invasive måde at vise, at den underkastede er ejet ejendom. Halsbåndet kan tages af, hvis relationen skulle brydes, og den underkastede står derefter uden et permanent mærke på kroppen. I takt med at halsbåndet er blevet mode, er nye mere ”voldsomme” metoder dukket op til at vise, at den underkastede er i ejerskab. Det er nemlig oftest kun den underkastede der mærkes, og det er derfor også den underkastede der står med hovedpinen, hvis en relation går i stykker. Det permanente mærke vil nemlig for altid minde den underkastede om det forliste forhold.

 

Ikke engang et ægteskab mærkes så permanent på to mennesker. Godt nok kommer der en skilsmisseproces efter et ægteskab, men vielsesringen kan tages af. Her mærkes begge i relationen, så der er gensidig mærkning af parterne i den indgåede relation. Her kan partnerskabet brydes uden at en fremtidig partner eller du selv, vil have et fysisk minde om jeres tidligere relation. Ingen reminder hvis bruddet eller forholdet går virkelig skævt.

 

Står du overfor at skulle modtage et permanent mærke såsom et brændemærke, en tatovering eller lignende, eller overvejer du at give dette permanente mærke? Så skal du overveje:

 

 • Hvordan vil du eller din partner have det om 5 år med at kigge på mærket, hvis relationen går i stykker?
 • Hvordan vil en fremtidig partner have det med et permanent mærke, hvis du og din partner går fra hinanden?
 • Kan I nøjes med et halsbånd og dermed et ikke permanent mærke i en periode, imens I gennemtænker det permanente mærke? Særligt hvis I ikke har været sammen særligt længe.

 

Overvejer du alligevel det permanente mærke, er der som tidligere nævnt er (et) par muligheder. Den traditionelle tatovering som med tatoveringsblæk, nål og tatoveringsmaskine kan tegne det ønskede motiv i din elskede eller din egen hud. Brændemærkningen  som kendes fra hestehold, sker ved at man varmer et stykke stål op til det er glødende, og sætter et længerevarende tryk på huden. På denne måde brændes mærket ned i huden. En scarification sker ved at man laver et dybt sår i et motiv, som så vil hele. Arret bliver i det motiv der er valgt.

 

De permanente metoder for mærkning af en slave eller slavinde er alle smertefulde. Det er nok en af grundene til, at dominante har en fascination for at permanent (bytte ordene om) mærke deres underkastede. At den underkastede går igennem lidelse, for at tilfredsstille og vise sin hengivenhed til den dominante.

 

Knifeplay og leg med nåle kan også give permanente mærker. Ridser eller skærer du dybt med kniven, vil det give et ar, som vil blive permanent. Det er derfor en god ide, at tænke sig godt om inden man går i gang med disse to lege.

 

Fravalg af partner med permanente mærker

Ligesom den partner der permanent mærkes, kan få ubehagelige følelser i maven over at se på det permanente mærke, kan en fremtidig partner også. Det er ikke alle, der bryder sig om at få minder fra eks’en med ind i et nyt forhold. Og hvorfor egentlig når også vores forhold er med til at gøre os til dem vi er?

 

Måske er det fordi et permanent mærke symboliserer, at eks’en stadig har en magt over dennes tidligere partner. Det er ikke sikkert det er sådan i realiteten, men et mærke viser dennes tilstedeværelse rent psykologisk. Det kan være ubehageligt for en ny dominant, der skal finde fodfæste og starte sin relation op med den nye underkastede partner. Det kan måske være en af grundene til, at en fremtidig dominant vælger dig fra, hvis du har fået et permanent mærke som en tatovering eller et brændemærke.

 

Gensidig permanent mærkning med tatovering eller brændemærkning er mest fair

 

Når den underkastede i jeres forhold siger ja til et permanent mærke, kan der,  groft optrukket, være to årsager. Nummer et kan være at han eller hun virkelig ønsker, at vise sin hengivenhed og ønsker det permanente mærke og nummer to kan være at han eller hun vil gøre alt for at gøre den dominante glad, uden at tænke på, hvilke konsekvenser det kan have. Kan du forestille dig, at årsag nummer to kan give flest kvaler? Det kan jeg.

 

Når man tænker på de fremtidige udfordringer, kan det synes mest rimeligt at begge parter lader sig mærke permanent. På den måde er det ikke kun den underkastede, der vil opleve udfordringerne og det vil være jer begge, der skal tænke jer godt og grundigt om, inden I sætter jer ved tatovøren. Det er samtidig også smukt, at begge vælger at mærke sig samtidig, og derved manifestere overgangen til permanent forhold som underkastet – dominant.

 

Det er derfor ikke kun fair – men måske også et mere fælles manifest, end at den underkastede lader sig mærke. Tænk nu, hvis jeres forhold kun holder 6 måneder og den underkastede finder en ny dominant efterfølgende. På denne måde kan det blive til mange mærker og minder om tidligere partnere. Vis du er seriøs med ønsket om et permanent mærke, et ægteskab i det sorte univers, ved at støtte op med egen krop.

 

Jeg har et permanent mærke, hvordan forholder jeg mig i forhold til en ny partner?

 

At finde en ny partner kan måske være en udfordring, men ikke umuligt. Så længe du psykisk og fysisk har frigjort dig af din tidligere dominante, så du ikke længere har nogen dominans relation til ham eller hende, kan du date og finde dig en ny dominant. Vær dog åben og ærlig om dit mærke. Fortæl om grundene, afmystificér og brug tiden på at vise den partner, du er interesseret i som dominant, at du ikke er i den tidligere relation længere. Ikke mindst skal du respektere, hvis denne person du har mødt ikke ønsker, at date andre med permanente mærker. Ligesom du måske vælger kandidater på markedet fra på noget helt tredje.

 

Ligesom det er et valg for dig, at have denne person bundet til dig, er det også en ny kommende partners valg, om han eller hun ønsker at have dette minde tæt på. Det kan gøre ondt, være distraherende og måske endda en hindring for at kunne binde sig psykisk, hvis man bærer rundt på eks’en på kroppen.

Del på de sociale medier
FacebookTwitterGoogle+Share

1 comment on Tatovering og brandemærkning i BDSM: Mærket for livet tak?

 1. Sarah
  26. november 2015 at 19:31 (9 år ago)

  Hej.
  Jeg ved ikke om det lige hører til i denne kategori, men det har på sin vis også noget med mærkning at gøre. Eller at undlade at blive mærket, netop fordi der kommer en tid hvor man måske ikke længere leger med de samme længere.
  Jeg har en del tatoveringer på kroppen. Som jeg jo egentlig gerne vil bevare pæne og intakte. Men i og med jeg er masochistisk så oplever jeg ofte feks slag med div. piske og spanskrør. Og det er næsten umuligt at undgå at nogle af tatoveringerne bliver ramt.
  Så jeg tænker på om det kan skade tatoveringerne. Så jeg feks kan risikere at få varige mærkninger i selve tatoveringerne? Hvilket jo godt, i fremtiden, kan medføre at kommende partnere vil have det træls med det. Ud over at jeg selvfølgelig også selv helst vil bevare tatoveringerne så pæne som mulige.
  Mon du er stødt på den problematik før?
  Mvh Sarah

  Svar

Leave a Reply

FÅ VEJEN TIL SUCCES MED BDSM GRATIS!

Modtag gratis min anmelderroste SM begynder e-bog i din indbakke. Anbefalet af bl.a. Sexolog og Parterapeut Maj Wismann

 • Lær om sikkerhed, grænser og form god leg med SM
 • No bullshit e-bog og kursus - ærlig og reel viden og vej til intens BDSM med din partner
 • Arbejdsark, e-bog, lydfil og e-mail kusus med danmarks førende BDSM ekspert til dig
Modtag alt dette + inspiration i din indboks
x